Категорія
Новини
Дата

Співзасновник monobank Гороховський прописався в Миколаєві, щоб сплачувати там податки

«Підприємець року – 2023» за версією Forbes Ukraine Олег Гороховський вирішив змінити місце прописки на Миколаїв, про це бізнесмен написав у соцмережах. Раніше співзасновник monobank платив податки у Дніпрі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Гороховського, він є одним із найбільших платників податків у своїй області. 
  • «Усе життя я платив податки у Дніпрі, це моє рідне місто, і навіть коли переїхав до Києва, я не змінював прописку та платив десятки мільйонів гривень ПДФО на рік у Дніпрі», – написав бізнесмен.
  • Він зазначив, що натомість отримав пильну увагу податкової до звітності, зокрема, Гороховський поскаржився на запит на пояснення доходу 70 800 грн, який він назвав «останньою краплею».
  • Він повідомив, що зустрівся з головою Миколаївської ОДА Віталієм Кімом, і той запропонував засновнику monobank платити податки у регіоні, додавши, що через близькість до фронту там «бізнесу тяжко, податків збирають мало».
  • «І я винайняв квартиру і прописався в Миколаєві. Плачу податки там… Платіть податки у Миколаєві! Там вас цінуватимуть і поважатимуть», – підсумував Гороховський.

Контекст

Олега Гороховського у 2023-му обрали підприємцем року за версією Forbes Ukraine. У серпні він також став героєм нового YouTube-проєкту Forbes під назвою «Перший мільйон»

За час повномасштабної війни monobank збільшив кількість клієнтів більш ніж у половину, а засновники прогнозують цьогоріч зростання чистого прибутку в 2,7 раза, до еквівалента приблизно $240 млн. 

Від початку повномасштабного вторгнення кількість клієнтів mono зросла на 54%, до 7,8 млн, а банк розпочав вихід на польський ринок (утім, поки що безрезультатно). За допомогою популярного для волонтерських зборів продукту «Банка» зібрано 32,6 млрд грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні