Категорія
Новини
Дата

Спортивне видання «Чемпіон» знову стане частиною медіагрупи «Українська правда»

До медіагрупи «Українська правда» повернувся спортивний сайт «Чемпіон», пише ЕП. Найближчим часом відбудеться редизайн сайту, а також розширення редакційної команди.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами виконавчого директора «Української правди» Андрія Боборикіна, медіагрупа давно обговорювала відновлення спортивного розділу.
  • «Для мене особисто важливо, що вдалося повернути саме «Чемпіон», бо це частина історії «Української правди» та українських медіа в інтернеті загалом», – зазначив він.
  • Боборикін повідомив, що скоро відбудеться редизайн сайту champion.com.ua, а також перенесення його на нову технічну інфраструктуру.
  • Головний редактор «Чемпіона» Андрій Твердохліб заявив, що видання розбудовуватиме команду, покращуватиме якість та оперативність спортивних новин.

Контекст

Сайт «Чемпіон» запустив засновник «Української правди» Георгій Гонгадзе у вересні 2000 року. Від самого початку усі матеріали на ньому розміщувалися виключно українською мовою, а журналісти працювали на висвітлення подій у спорті, приділяючи увагу насамперед таким його видам як футбол, бокс, теніс, біатлон, баскетбол та хокей.

У травні 2021 року компанія Dragon Capital Томаша Фіали придбала медіагрупу «Українська правда». Ціну угоди сторони не розкривали. За розрахунками експертів, яких опитав Forbes, вона могла становити від $1,4 до $2,5 млн

В купівлі УП Фіалою є комерційний сенс. Dragon Capital належить медіахолдинг NV, який складається з однойменних журналу, радіостанції та інтернет-порталу, а також компанії Treeum, що управляє сайтами Minfin.ua і finance.ua.

На початку вересня 2023 року медіагрупа «Українська правда» оголосила про інтеграцію видання «Європейська правда», у січні до медіагрупи увійшов інформаційний сайт Mezha.Media, який спеціалізується на технологіях та IT. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні