Категорія
Війна
Дата

Ривок без страховки. Український сектор ВПК «приватизувався» за час повномасштабної війни та зріс втричі. Як індустрії дронів, РЕБ та техніки досягти обсягів у $100 млрд

ВПК, дрони, FPV /надано компанією «Українська бронетехніка»

Серед 500 українських оборонних компаній, які працюють на цьому ринку, 80% – приватні. Фото надано компанією «Українська бронетехніка»

Українські зброярі трикратно наростили виробництво за минулий рік і готові тримати темп. Але для цього держава має знайти мільярди доларів і перезібрати систему держзамовлення. Чого очікувати від українського ВПК у 2024-му?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Что за фигня? Три часа ночи, а там что‐то горит», – дивується невідомий «оператор», який знімає з балкона московської багатоповерхівки яскраву заграву пожежі на нафтопереробному заводі «Газпромнєфть», що сталася 13 лютого.

Це була вже десята пожежа від початку року, що спіткала нафтопереробну інфраструктуру країни-агресорки. За чотири дні до неї горів НПЗ в Ільську, 3 лютого спалахнуло у Волгограді, 29 січня – в Ярославлі, 24-го – у Туапсе, а 18-го – у Санкт-Петербурзі та ще кількох містах РФ, які розташовані за сотні кілометрів від українського кордону.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні