Категорія
Новини
Дата

Справа Пивоварського. Суд призначив заставу ексміністру в 10 млн грн

Вищий антикорупційний суд 16 березня визначив міру запобіжного заходу колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському у вигляді застави у розмірі понад 9,9 млн грн. Про це сам експосадовець повідомив у Facebook. Колишнього міністра підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, яке завдало державі понад $30 млн збитків.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Адвокати Пивоварського просили призначити взяття на поруки та не позбавляти його права виїжджати за кордон.
  • Як повідомив Центр протидії корупції, прокурор просив обрати вдвічі більшу заставу у 20 млн грн.
  • На Пивоварського покладено низку обовʼязків: прибувати на виклик до слідчого, детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну свого місця проживання, місця роботи та про виїзди за межі Києва та Київської області; утриматися від спілкування із визначеними в ухвалі особами, які мають стосунок до кримінального провадження. Ці обов’язки діятимуть до 16 травня 2023 року включно.
  • Рішення про застосування запобіжного заходу означає, що cуд визнав підозру обґрунтованою. Заставу мають внести протягом пʼяти днів.

Ключова цитата

«Попереду довгий процес розгляду справи по суті з допитами свідків, долученням документів та іншими «радощами» кримінального провадження», — прокоментував рішення Андрій Пивоварський.

Контекст

Нинішній СЕО компанії WOG Андрій Пивоварський у 2014-2016 роках розпочав реформи транспортної галузі країни. Тепер за це його переслідує НАБУ

22 лютого до Пивоварського додому завітали детективи НАБУ з підозрою у зловживанні владою та службовим становищем, які, за розрахунками правоохоронців, завдали державі понад $30 млн збитків. Пивоварський у 2015-му розділив корабельний збір у портах у пропорції 50:50 між державою та бізнесом. Раніше всі кошти отримувала державна Адміністрація морпортів України. Ексміністру та його заступнику Володимиру Шульмейстеру загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років, якщо їхню провину доведуть. У чому суть претензій, що загрожує ексміністру та які перспективи справи, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні