Категорія
Новини
Дата

США додали 42 китайські компанії до чорного списку через військову підтримку Росії

Міністерство торгівлі США додає 42 китайські компанії до урядового списку експортного контролю у звʼязку з підтримкою російського військово-промислового комплексу, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанії, включені до списку, постачали російським фірмам, повʼязаним із оборонним сектором, інтегральні схеми американського виробництва, повідомили у відомстві.
  • Також додаються загалом ще сім підприємств із Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини, Обʼєднаних Арабських Еміратів та Великої Британії.

Контекст

Минулого року Росія значно збільшила імпорт чипів, показник перевищив довоєнний, повідомила економістка Інституту міжнародних фінансів Еліна Рибакова. Вартість імпорту чипів зросла з $1,8 млрд за січень-вересень 2021-го до $2,45 млрд за той самий період минулого року. Також РФ імпортувала безпілотники та комплектуючі.

Раніше заступник міністра фінансів Воллі Адейемо заявив, що США не побояться накласти санкції на китайські компанії, які підтримують вторгнення Росії в Україну. Зокрема, коаліція з понад 30 країн припинятиме закупівлю Росією товарів подвійного призначення, таких як холодильники, для забезпечення напівпровідників, необхідних для її збройних сил. 

Влада США повідомила союзникам, що готова запровадити санкції проти Китаю у разі, якщо Пекін надасть військову допомогу Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні