Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні термінову продовольчу допомогу на $215 млн

Україна отримає $215 млн у вигляді екстреної продовольчої допомоги від США. Це має допомогти подолати гуманітарну кризу, спричинену вторгненням Росії, пише CNN.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогодні, враховуючи невідкладність кризи, ми оголошуємо про ще $215 млн нової екстреної продовольчої допомоги, і ми зробимо набагато більше», – наголосив Блінкен.
  • Він закликав країни швидко діяти для подолання глобальної продовольчої кризи, що наростає.
  • «Ми очікуємо, що наш Конгрес дуже скоро схвалить приблизно $5,5 млрд додаткового фінансування на гуманітарну допомогу та продовольчу безпеку», – додав він.
  • Блінкен також сказав, що США виділять $500 млн на збільшення виробництва добрив у країні. Це дозволить компенсувати відмову від імпорту добрив з РФ.

Контекст

Раніше повідомлялося, що Україна не може вивезти близько 90 млн т виробленої аграрної продукції, через те що Росія заблокувала українські порти. Майже 70 суден заблоковані в морських портах України, шість суден під іноземними прапорами заблоковані в Маріупольському морському порту. Україна не контролює чотири порти: Маріупольський, Бердянський, Скадовський та Херсонський. Ці порти сумарно забезпечували 7,5% усієї перевалки.

ООН попереджає про глобальну продовольчу кризу.

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Європейська комісія також запропонувала призупинити на рік дію всіх імпортних мит на весь український експорт до ЄС.

Світовий банк анонсував виділення $12 млрд для подолання продовольчої кризи у світі. Сумарна підтримка протягом наступних 15 місяців сягне $30 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні