Категорія
Новини
Дата

США поставлять на ринок додаткові 10 млн барелів нафти після рішення ОПЕК+ скоротити видобуток

Президент США Джо Байден розчарований рішенням ОПЕК+ скоротити квоти на видобуток і називає його «недалекоглядним», повідомляє Білий дім. Зокрема, враховуючи те, як «світова економіка стикається з негативним впливом путінського вторгнення в Україну». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «У той час, коли підтримка глобальних поставок енергії має першорядне значення, це рішення вплине на країни з низьким і середнім рівнем доходу, які вже страждають від підвищених цін на енергоносії», – йдеться у заяві.
  • У Білому домі зазначають, що робота Байдена в США та з союзниками по всьому світу допомогла знизити ціни на газ у Штатах: з початку літа ціни на газ знизилися на $1,20, а найпоширеніша ціна на заправних станціях сьогодні становить $3,29 за галон. 
  • За вказівкою президента, Міністерство енергетики поставить на ринок ще 10 млн барелів зі Стратегічного нафтового резерву наступного місяця. 
  • «Президент продовжуватиме керувати вивільненнями із SPR (Стратегічний нафтовий резерв)в міру необхідності для захисту американських споживачів і забезпечення енергетичної безпеки, і він доручає міністру енергетики вивчити будь-які додаткові дії для продовження збільшення внутрішнього виробництва в найближчій перспективі», – йдеться у повідомленні. 
  • Після сьогоднішніх дій адміністрація Байдена також проведе консультації з Конгресом щодо додаткових інструментів та повноважень для ослаблення контролю ОПЕК над цінами на енергоносії.

Контекст

Напередодні CNN з посиланням на джерела повідомив, що адміністрація Джо Байдена спробувала переконати Кувейт, Саудівську Аравію та ОАЕ проголосувати проти скорочення видобутку нафти на засіданні ОПЕК+.

У Білому домі перспективу скорочення виробництва назвали «повною катастрофою» та «ворожим актом», зазначає телеканал. Якщо ОПЕК+ ухвалять рішення про суттєве скорочення видобутку нафти, воно стане найбільшим з початку пандемії і може призвести до різкого стрибка цін.

Моніторинговий комітет ОПЕК+ підтримав скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на добу, повідомила Амена Бакр, головний кореспондент ОПЕК у Energy Intelligence. Почалася зустріч ОПЕК+ у розширеному складі, де буде прийнято остаточне рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні