США сьогодні оголосять про нову військову допомогу Україні на $275 млн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США сьогодні оголосять про нову військову допомогу Україні на $275 млн

Getty Images

Міністерство оборони США надасть Україні новий пакет військової допомоги на $275 млн, пише Associated Press із посиланням на американських чиновників. Про пакет допомоги Пентагон офіційно оголосить у пʼятницю, 28 жовтня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що до пакета увійдуть боєприпаси для вже наявних в Україні систем озброєнь. Зокрема, ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS.
  • Допомога буде здійснюватися за повноваженнями президента про скорочення, що дасть змогу Пентагону взяти зброю зі своїх запасів і швидко відправити її в Україну, зазначають офіційні особи.
  • Від початку вторгнення РФ США виділили Україні на майже $18 млрд зброї та іншого обладнання, пише видання.

Контекст

11 жовтня Німеччина надала Україні першу з чотирьох обіцяних систем ППО Iris-T SLM. Передача відбулася неподалік від польсько-українського кордону. За даними федерального уряду, ця зброя є найсучаснішою системою ППО Німеччини.

Сполучені Штати вивчають можливість відправлення Україні старого обладнання ППО HAWK зі складів, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет.

Виробник Raytheon Technologies передав уряду США дві системи протиповітряної оборони NASAMS. Незабаром ППО прибуде в Україну, повідомляв директор компанії Грег Хейс. Зазначається, що зброя, розроблена в Норвегії, забезпечить захист на середній та великій дистанції від російських атак, які протягом останніх двох тижнів обстрілювали цивільну інфраструктуру України, зокрема її енергосистему, з використанням ракет та безпілотників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні