Категорія
Новини
Дата

США та Європа не відключатимуть російські банки від SWIFT у разі вторгнення РФ в Україну – Handelsblatt

США та Європа не будуть використовувати в якості санкцій відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, пише німецька Handelsblatt з посиланням на джерела в уряді. Готуються «адресні санкції».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Такий крок був би занадто «делікатним», вважають співрозмовники видання. У короткостроковій перспективі це могло б дестабілізувати фінансові ринки, а в середньостроковій – призвело б до появи альтернативної платіжної інфраструктури, яку Захід більше не зможе контролювати.
  • Замість відключення від SWIFT проти російських банків готуються «адресні санкції». Німеччина також наполягає на винятках, які дозволяють оплачувати імпорт газу та нафти із РФ.

Контекст

Про можливість відключення російських банків від SWIFT у разі вторгнення в Україну повідомлялося ще на початку грудня. Такі заходи увійшли до пакету санкцій, розроблених сенаторами-демократами США. Зокрема, документ передбачає персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна та російських чиновників не лише у разі вторгнення в Україну, а й після «значної ескалації» порівняно з груднем 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні