Категорія
Новини
Дата

США виділять додатково $50 млн на гуманітарну допомогу українцям

1 хв читання

США виділять $50 млн на гуманітарну допомогу українцям, які потерпають від російської агресії, сказала на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою віцепрезидент США Камала Гарріс, пише Укрінформ.

Ключові факти

  • Кошти буде виділено з програми продовольчої допомоги. Віцепрезидент зазначила, що весь цивілізований світ відчуває лють, коли бачить, що коїться в Україні.
  • У міністерстві юстиції створено слідчу групу, яка займеться вивченням злочинних дій росіян, зокрема російських олігархів, сказала Гарріс.
  • Всі є свідками немислимих злочинів, які здійснюються Росією у значних масштабах. Вона навела приклад обстрілів пологового будинку і дитячої лікарні в Маріуполі.
  • США підтримують союзників в рамках 5-ї статті Вашингтонського договору про колективну оборону. У цьому контексті Гарріс повідомила, що до Польщі вже доставлено дві батареї ЗРК Patriot, додала вона.

Контекст

9 березня лідери демократів та республіканців у Конгресі США погодили фінальну цифру фінансової допомоги, вона становитиме $13,6 млрд. Понад $4 млрд з цієї суми отримають Україна та країни Східної Європи для вирішення проблем з 2 млн біженців. $6,7 млрд буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ у регіоні, а також на забезпечення економічних санкцій проти РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні