Категорія
Новини
Дата

США виділять додатково $50 млн на гуманітарну допомогу українцям

США виділять $50 млн на гуманітарну допомогу українцям, які потерпають від російської агресії, сказала на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою віцепрезидент США Камала Гарріс, пише Укрінформ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кошти буде виділено з програми продовольчої допомоги. Віцепрезидент зазначила, що весь цивілізований світ відчуває лють, коли бачить, що коїться в Україні.
  • У міністерстві юстиції створено слідчу групу, яка займеться вивченням злочинних дій росіян, зокрема російських олігархів, сказала Гарріс.
  • Всі є свідками немислимих злочинів, які здійснюються Росією у значних масштабах. Вона навела приклад обстрілів пологового будинку і дитячої лікарні в Маріуполі.
  • США підтримують союзників в рамках 5-ї статті Вашингтонського договору про колективну оборону. У цьому контексті Гарріс повідомила, що до Польщі вже доставлено дві батареї ЗРК Patriot, додала вона.

Контекст

9 березня лідери демократів та республіканців у Конгресі США погодили фінальну цифру фінансової допомоги, вона становитиме $13,6 млрд. Понад $4 млрд з цієї суми отримають Україна та країни Східної Європи для вирішення проблем з 2 млн біженців. $6,7 млрд буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ у регіоні, а також на забезпечення економічних санкцій проти РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні