Категорія
Новини
Дата

США виділять $68 млн на закупівлю української пшениці

США виділять $68 млн ООН на закупівлю української пшениці для вирішення продовольчої кризи у світі, повідомив у твіттері держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами Блінкена, США внесуть $68 млн у Всесвітню продовольчу програму для закупівлі української пшениці з метою вирішення гострої продовольчої кризи у світі. 
  • «Ми прагнемо підтримувати глобальну продовольчу безпеку для найбільш вразливих верств населення та закликаємо всі країни слідувати такому прикладу», – написав держсекретар США.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

«Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Напередодні з портів Південний та Чорноморськ вийшов сьомий та найбільший караван за час дії «зернових угод», повідомила Адміністрація морських портів України.

На борт Brave Commander завантажили 23 000 т пшениці, що згодом опиниться в Африці. Зазначається, що балкер зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН. Bonita везе 57 000 т продовольства до Південної Кореї. Обидва судна відправилися з порту Південний. З Чорноморська вийшли Osprey S, Propus та Ramus. Загалом вони перевозять 30 000 т продовольства і прямують до портів Туреччини та Румунії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні