Категорія
Новини
Дата

США виділять $68 млн на закупівлю української пшениці

1 хв читання

США виділять $68 млн ООН на закупівлю української пшениці для вирішення продовольчої кризи у світі, повідомив у твіттері держсекретар США Ентоні Блінкен.

Ключові факти

  • За словами Блінкена, США внесуть $68 млн у Всесвітню продовольчу програму для закупівлі української пшениці з метою вирішення гострої продовольчої кризи у світі. 
  • «Ми прагнемо підтримувати глобальну продовольчу безпеку для найбільш вразливих верств населення та закликаємо всі країни слідувати такому прикладу», – написав держсекретар США.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

«Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Напередодні з портів Південний та Чорноморськ вийшов сьомий та найбільший караван за час дії «зернових угод», повідомила Адміністрація морських портів України.

На борт Brave Commander завантажили 23 000 т пшениці, що згодом опиниться в Африці. Зазначається, що балкер зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН. Bonita везе 57 000 т продовольства до Південної Кореї. Обидва судна відправилися з порту Південний. З Чорноморська вийшли Osprey S, Propus та Ramus. Загалом вони перевозять 30 000 т продовольства і прямують до портів Туреччини та Румунії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд