Категорія
Новини
Дата

Перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ

Сьогодні зранку з портів Одеса та Чорноморськ вийшов перший караван з українським продовольством, написав у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Таким чином поновлено судноплавство з порту Чорноморськ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET – 57 000 т української кукурудзи, яка прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.
  • Мінінфраструктури має надію забезпечити здатність портів опрацьовувати понад 100 суден на місяць. «Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки», – зазначив Кубраков. 
  • Україна отримує заявки судновласників, які готові заходити в порти під завантаження, і перший захід очікується вже 6 серпня. 
  • За словами Кубракова, мета – три й більше млн т експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний.
  • «Такі кроки потрібні не тільки українській економіці, але й світу. Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн т минулорічного врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі», – додав міністр.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення зерна та іншого продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України.

29 липня президент Володимир Зеленський разом з іноземними послами відвідав порт Чорноморськ, де заявив, що Україна готова до експорту зерна.

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни вийшло судно з Одеського порту з українським продовольством. Йдеться про судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі в Лівані.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні