Категорія
Новини
Дата

США ввели експортні обмеження щодо низки фізосіб і компаній за постачання до РФ електроніки

Міністерство торгівлі США ввело експортні обмеження щодо семи фізичних осіб та трьох компаній, які звинувачують у незаконному експорті до Росії електроніки подвійного призначення, повідомляє Бюро промисловості та безпеки зовнішньої торгівлі США (BIS). Йдеться і про підприємства, які співпрацюють із міноборони РФ. 

Ключові факти

  • Обмеження стосуються таких осіб: Микола Гольцев, Салімджон Насріддінов, Христина Пузирєва, Олег Зенченко, Катерина Вєтошкіна, Павло Черніков, Володимир Бочкарьов. Четверо з них проживають у РФ, двоє – в Канаді, один – у США.
  • Компанії, проти яких запровадили санкції, базуються у США та Обʼєднаних Арабських Еміратах – SH Brothers Group Inc., С.Н. Electronics, Inc. (SN Electronics) і Suntronic F.Z.E. (Suntronic).
  • Зазначається, що вказані особи та фірми, ймовірно, бути частиною глобальної схеми закупівель із придбання електроніки подвійного призначення на мільйони доларів для кінцевих користувачів у Росії, включаючи афілійовані з російською армією компанії. 

Контекст

ОАЕ є одним із кількох традиційних західних союзників, включаючи Туреччину, які здивували світ минулого року, відмовившись прийняти чиюсь сторону у війні в Україні або ввести санкції проти Росії. З тих пір обидві країни стали магнітами для російських грошей та бізнесу.

ЄС та США намагаються переконати так звані країни-посередники обмежити потік близько 45 категорій предметів, у тому числі деякі передові технології, електроніку та інші компоненти, що використовують у крилатих ракетах, безпілотниках та гелікоптерах, які РФ застосовує проти України.

ЄС уже ввів санкції проти кількох організацій, зареєстрованих в ОАЕ, звинувативши їх у прямій підтримці російської військової машини. У червні блок також прийняв новий інструмент, який дозволить державам-членам заборонити експорт ключових товарів компаніям і, зрештою, країнам, що допомагають Росії обходити санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні