Категорія
Новини
Дата

ОАЕ розглядають введення експортного контролю. Це може завадити РФ обходити західні санкції

Обʼєднані Арабські Емірати розглядають можливість запровадження ліцензій на експорт низки товарів, включаючи чипи та інші компоненти, які перебувають під санкціями США та Європейського союзу та використовуються російськими військовими в Україні, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Якщо система буде реалізована так, як передбачено, система може призвести до відкликання ліцензій на товари подвійного призначення, призначені для бойових дій, що потенційно завдасть шкоди здатності Кремля забезпечувати свою військову машину. Джерела на умовах анонімності попередили, що країна Перської затоки ще не ухвалила остаточного рішення.
  • Росії досі вдавалося обійти деякі торгові обмеження, накладені на неї США, Великою Британією та Європою, спрямовуючи заборонені товари через треті країни, такі як ОАЕ, Туреччина та деякі країни Центральної Азії, які самі не ввели санкції.
  • ОАЕ, які вже є глобальним центром логістики та торгівлі, за останні 18 місяців зіткнулися з різким зростанням імпорту технологій, таких як напівпровідники та передова електроніка з Європи та США. Багато з цих предметів були виявлені в російській зброї в Україні або необхідні Москві для виробництва.
  • В останні місяці західні чиновники посилили вимоги до ОАЕ, що ті перестали бути лазівкою для Росії для обходу обмежень. Раніше цього місяця представники США, Великої Британії та ЄС відвідали ОАЕ, щоб висловити занепокоєння тим, що Дубай залишається ключовим перевалочним пунктом для компонентів, які підтримують військові зусилля РФ, повідомили деякі джерела.

Контекст

ОАЕ є одним із кількох традиційних західних союзників, включаючи Туреччину, які здивували світ минулого року, відмовившись прийняти чиюсь сторону у війні в Україні або ввести санкції проти Росії. З тих пір обидві країни стали магнітами для російських грошей та бізнесу.

ЄС та США намагаються переконати так звані країни-посередники обмежити потік близько 45 категорій предметів, включаючи деякі передові технології, електроніку та інші компоненти, що використовуються у крилатих ракетах, безпілотниках та гелікоптерах, які РФ використовує проти України.

ЄС уже ввів санкції проти кількох організацій, зареєстрованих в ОАЕ, звинувативши їх у прямій підтримці російської військової машини. У червні блок також прийняв новий інструмент, який дозволить державам-членам заборонити експорт ключових товарів компаніям і зрештою країнам, що допомагають Росії обходити санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні