Категорія
Новини
Дата

Американський Forbes оцінив статки українця Влада Яценка в $1,1 млрд. Чому його оцінка на $200 млн менша, ніж попередня

Американський Forbes оцінив статки співзасновника фінтех-стартапу Revolut українця Влада Яценка у $1,1 млрд. Попередньо, 15 липня, Forbes Україна оцінював його статки приблизно у $1,3 млрд. Нова оцінка виявилася нижчою за попередню, через те що Revolut непублічна компанія.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • У глобальному рейтингу мільярдерів Яценко з $1,1 млрд займає 2517-те місце. Це дає йому змогу увійти в першу десятку чинного списку українського Forbes та посунути на 10-те місце Олександра Ярославського.
  • Інший співзасновник Revolut росіянин Микола Сторонський посідає 397-ме місце в глобальному рейтингу мільярдерів Forbes. Його статки оцінюються у $7,1 млрд.

Контекст

Українець Яценко став мільярдером 15 липня після останнього раунду інвестицій Revolut, коли вона залучила $800 млн. Тоді саму компанію оцінили у $33 млрд, що зробило її найдорожчим фінтех-стартапом у Великій Британії. Нова оцінка у шість разів більша порівняно з показником попереднього раунду фінансування у 2020 році, коли компанію оцінили у $5,5 млрд.

Британську Revolut запустили у 2015 року. Сервіс дає змогу переказувати гроші за кордон і конвертувати валюти без комісій, брати кредити, відкривати рахунки компаній, торгувати криптовалютами, купувати страховки тощо. Revolut не має відділень, тому всі операції з картами проходять в однойменному застосунку на смартфоні. Компанія працює на ринках ЄС і США, маючи близько 16 млн клієнтів і опрацьовуючи понад 150 млн транзакцій щомісяця.

За підсумком 2020 року, Revolut збільшила дохід проти 2019-го на 57% – до $361 млн. Основну частину доходу $131 млн компанія отримала від транзакцій за платіжними картками. Щоразу, коли клієнт Revolut здійснює покупку по карті, Visa або MasterCard повертає сервісу частину комісії. Водночас Revolut повідомила про операційні збитки у $277 млн, що вдвічі більше проти показників попереднього року. Основною причиною цього стало швидке зростання компанії, через яке вона витрачала більше на персонал. Зі штатом у понад 2200 співробітників у Revolut пішло $367 млн ​на адміністративні витрати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні