Категорія
Новини
Дата

Стрибка цін на пальне через новий курс долара не буде – Мінекономіки

Стрибка цін на пальне у звʼязку зі зміною курсу гривні не буде, прогнозує перший заступник міністра економіки Денис Кудін. Ціна залишиться на поточному рівні, сказав він під час телемарафону.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мінекономіки не очікує цінового стрибка на пальне, оскільки в останні тижні намітилась тенденція до зниження ціни, сказав Кудін. 
  • «Якби не було зміни курсу гривні, ціна б пішла вниз. Зараз у звʼязку з переглядом курсу Нацбанком очікуємо, що ціна залишиться на тому ж рівні», – цитує Кудіна enkorr.
  • Попри зростання офіційного курсу валюти ціни на пальне в українських мережах АЗС мають усі шанси втриматися на поточному рівні, вважає директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.
  • За його словами, розрахунок на базі формули держрегулювання показує, що поточні ціни на заправках мають усі шанси втриматися без підвищення. «Цьому також сприятиме зниження світових цін на нафту й нафтопродукти, яке спостерігається у липні», – додав він.

Контекст

21 липня НБУ встановив офіційний курс на рівні 36,56 грн/$. У Нацбанку заявили, що такий крок дасть змогу збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу та населення й підтримати стійкість економіки в умовах війни. Офіційний курс гривні до долара США й надалі залишається фіксованим.

З початку липня на українських АЗС спостерігалась тенденція зниження роздрібних цін на дизпальне. Зокрема, середня його ціна у країні за цей період зменшилась на 2 грн/л.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні