Категорія
Новини
Дата

Стрічка про Бучу, інтервʼю із Зеленським та репортажі з України. Стали відомі лауреати Emmy в галузі новин і документалістики

У середу, 27 вересня, в Нью-Йорку відбулася 44-та щорічна церемонія вручення премії Emmy в галузі новин та документального кіно. Серед великих переможців виявилися команди CNN, Vice та New York Times. Чимало премій було здобуто за висвітлення війни в Україні.

Ключові факти

  • У номінації «Найкраща новинна програма» (International Emmy Award for News) перемогла стрічка «Битва за Бучу та Ірпінь» (The Battle For Bucha & Irpin), яку випустив Sky News.
  • «Ми виграли Emmy. Британський телеканал Sky News отримав Emmy за висвітлення подій в Україні. Разом із ними переможцем Emmy став і я», – повідомив Азад Сафаров, який уже півтора року працює зі Sky News як продюсер в Україні.
  • У номінації «Найкраще висвітлення поточних подій» (International Emmy Award for Current Affairs) нагородили програму «Поза мережею – Українські воєнні щоденники» (Off The Grid – Ukraine Wartime Diaries) турецького медіа TRT WORLD.
  • У номінації «Найкращий сценарій: новини» (Outstanding writing: News) перемогу здобув документальний фільм «Загублені душі Бучі» (The Lost Souls of Bucha) від CBS News.
  • «Документальний фільм про масову могилу під церквою в Бучі. Це про тих, чиї тіла там знайшли мертвими, про тих, хто їх любив і досі любить. А також про тих, хто повертав гідність вбитим», – написала продюсерка і журналістка Софія Кочмар-Тимошенко.
  • За найкраще висвітлення новин у прямому ефірі нагородили CNN Worldwide (CNN), зокрема за висвітлення вторгнення РФ в Україну.
  • Найкращим спеціальним випуском новин у запису став випуск, присвячений матерям в Україні (Ukraine: A Mother’s War) від NBC News Now.
  • У категорії «Найкраще змонтоване інтервʼю» (Outstanding Edited Interview) перемогло інтервʼю з президентом Володимиром Зеленським» для програми 60 Minutes на CBS.

Контекст

На 44-ту щорічну премію Emmy в галузі новин та документального кіно було подано понад 2300 заявок за 2022 календарний рік, а номінації оцінювалися групою з більш ніж 1000 осіб, які представляють телевізійні, потокові/цифрові медіановини та документальну спільноту.

Цього року церемонія вручення премії News & Doc Emmy відбувається у середу, 27 вересня (категорії новин), та у четвер, 28 вересня (категорії документації), у Palladium Times Square у Нью-Йорку.

Цьогоріч CNN лідирувала в номінаціях на премію Emmy у категорії «Новини та документальні фільми», всього їх було 45.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні