Категорія
Новини
Дата

Стрічка про Бучу, інтервʼю із Зеленським та репортажі з України. Стали відомі лауреати Emmy в галузі новин і документалістики

2 хв читання

У середу, 27 вересня, в Нью-Йорку відбулася 44-та щорічна церемонія вручення премії Emmy в галузі новин та документального кіно. Серед великих переможців виявилися команди CNN, Vice та New York Times. Чимало премій було здобуто за висвітлення війни в Україні.

Ключові факти

  • У номінації «Найкраща новинна програма» (International Emmy Award for News) перемогла стрічка «Битва за Бучу та Ірпінь» (The Battle For Bucha & Irpin), яку випустив Sky News.
  • «Ми виграли Emmy. Британський телеканал Sky News отримав Emmy за висвітлення подій в Україні. Разом із ними переможцем Emmy став і я», – повідомив Азад Сафаров, який уже півтора року працює зі Sky News як продюсер в Україні.
  • У номінації «Найкраще висвітлення поточних подій» (International Emmy Award for Current Affairs) нагородили програму «Поза мережею – Українські воєнні щоденники» (Off The Grid – Ukraine Wartime Diaries) турецького медіа TRT WORLD.
  • У номінації «Найкращий сценарій: новини» (Outstanding writing: News) перемогу здобув документальний фільм «Загублені душі Бучі» (The Lost Souls of Bucha) від CBS News.
  • «Документальний фільм про масову могилу під церквою в Бучі. Це про тих, чиї тіла там знайшли мертвими, про тих, хто їх любив і досі любить. А також про тих, хто повертав гідність вбитим», – написала продюсерка і журналістка Софія Кочмар-Тимошенко.
  • За найкраще висвітлення новин у прямому ефірі нагородили CNN Worldwide (CNN), зокрема за висвітлення вторгнення РФ в Україну.
  • Найкращим спеціальним випуском новин у запису став випуск, присвячений матерям в Україні (Ukraine: A Mother’s War) від NBC News Now.
  • У категорії «Найкраще змонтоване інтервʼю» (Outstanding Edited Interview) перемогло інтервʼю з президентом Володимиром Зеленським» для програми 60 Minutes на CBS.

Контекст

На 44-ту щорічну премію Emmy в галузі новин та документального кіно було подано понад 2300 заявок за 2022 календарний рік, а номінації оцінювалися групою з більш ніж 1000 осіб, які представляють телевізійні, потокові/цифрові медіановини та документальну спільноту.

Цього року церемонія вручення премії News & Doc Emmy відбувається у середу, 27 вересня (категорії новин), та у четвер, 28 вересня (категорії документації), у Palladium Times Square у Нью-Йорку.

Цьогоріч CNN лідирувала в номінаціях на премію Emmy у категорії «Новини та документальні фільми», всього їх було 45.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні