Категорія
Новини
Дата

Суд арештував понад 80 об’єктів нерухомості в столичному парку розваг X-Park на острові «Муромець»

Суд арештував понад 80 об’єктів нерухомості на острові «Муромець» в Деснянському районі Києва, повідомила пресслужба Державного бюро розслідування (ДБР). На місці спорткомплексу мали побудувати Всеукраїнський парк пам’яті борців за свободу і незалежність України, натомість збудували ресторан і котеджі, заявляє слідство.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На опублікованому пресслужбою ДБР фото зображено столичний парк розваг X-Park. 
  • Слідство заявляє, що для зведення будівель організатори, за сприяння одного із чинних радників київського мера, незаконно використовували 10 га землі громади.
  • За даними ДБР, одне зі столичних товариств уклало з КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн грн для будівництва спортивних об’єктів та споруд. Угодою було передбачено створення на острові Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу й незалежність України в Києві. 
  • Водночас на території парку збудовано об’єкти, не передбачені угодою. На 15 земельних ділянках площею понад 10 га компанія побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були закладені проєктно-кошторисною документацією, заявляють в ДБР. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.
Суд арештував понад 80 об’єктів нерухомості в столичному парку розваг X-Park на острові «Муромець» /Фото 1
Суд арештував понад 80 об’єктів нерухомості в столичному парку розваг X-Park на острові «Муромець» /Фото 2
Суд арештував понад 80 об’єктів нерухомості в столичному парку розваг X-Park на острові «Муромець» /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд
  • Кримінальна справа відкрита за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Контекст

У березні 2023 року Київська міська прокуратура заявила, що викрила посадовців та підрядників на розкраданні понад 9 млн грн на ремонті спортивних майданчиків парку «Муромець».

За матеріалами слідства, наприкінці 2021 року комунальне підприємство виступило замовником робіт із проведення капітального ремонту спортивних майданчиків у парку «Муромець». Сума договорів підряду становила понад 32 млн грн.  

Попри відсутність на балансі комунального підприємства земельної ділянки та споруд, що підлягали ремонту, підрядна організація, переможець тендеру, провела там роботи, при цьому не в повному обсязі та без будь-яких дозвільних документів.

Таким чином, директор комунального підприємства перерахував понад 9 млн грн державних коштів приватному підприємству за фактично невиконані роботи, заявляло слідство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні