Категорія
Новини
Дата

Суд арештував судно підсанкційного російського бізнесмена вартістю майже 1 млрд грн

Суд наклав арешт на риболовецький траулер «Бухта Соколовская», який належить холдингу підсанкційного російського бізнесмена Олександра Верховського, повідомляє СБУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Вартість промислового судна становить майже 1 млрд грн.
  • Слідчі встановили, що Верховський входить до «найближчого оточення Кремля і є одним із найбільших фінансових донорів війни проти України».
  • Згідно із повідомленням, риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ.
  • Арештований траулер є складовою торговельного «флоту» бізнесмена.
  • Наразі судно передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Контекст

Російський траулер ще до повномасштабного вторгнення добудовувався на суднобудівельному заводі у Миколаєві.

Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ.

Однак СБУ викрила оборудку і заблокувала російський траулер.

У вересні минулого року Шевченківський районний суд Києва заочно наклав арешт на шість російських суден, що використовуються Росією для перевезення викраденого українського зерна. Йдеться про кораблі «Амур-2501», «Александр Грин», «М. Андреев», «Федор», «Св. Константин» та «Капитан Корчин», повідомляв Офіс генерального прокурора. Вказані судна під прапором РФ здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту, переправляючи українське зерно до третіх країн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні