Категорія
Новини
Дата

Суд щодо передачі ТЦ «Гулівер» Поліщука в управління АРМА перенесли

Шевченківський районний суд Києва переніс на 3 травня розгляд клопотання Офісу генпрокурора щодо передачі торгово-офісного центру «Гулівер» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Про це повідомив кореспондент Forbes Ukraine.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сторона захисту попросила в суду час на ознайомлення з клопотанням прокурорів, суд це прохання задовольнив. 
  • Слухання щодо «Гуліверу» відбудеться 3 травня.
  • Власник компанії-управителя торгового центру Віктор Поліщук був присутній на засіданні. Він запевнив, що доказів ухилення від сплати податків у слідства немає.
  • «700 млн грн цього року мають отримати державні банки (Ощадбанк та Укрексімбанк, – Forbes Ukraine) від ТЦ «Гулівер», – зазначив він. – На фоні чого передають торговий центр АРМА? Державні банки в такому разі також нічого не отримають».

Контекст

З початку великої війни у 2022 році компанії Віктора Поліщука, що управляють багатофункціональним комплексом «Гулівер», мережею електроніки та побутової техніки «Ельдорадо» й кількома великими складами, перестали обслуговувати кредити перед держбанками

Погашення мало відбутися у 2025-му, однак після кризи 2014–2016 років борг перестав обслуговуватися. Саме в цей період збанкрутував банк Поліщука «Михайлівський», де НБУ зафіксував масштабні махінації з коштами клієнтів. Поліщука серед підозрюваних у цій справі немає.

У травні 2023-го БЕБ повідомило генеральній директорці «Гуліверу» Ірині Круппі про підозру. Слідство заявляло, що протягом 2019–2021 років дирекція торговельного центру уклала низку договорів із підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг і придбання матеріальних цінностей тощо.

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і наклав арешт на майно ТОВ «Три О», зокрема на ТЦ «Гулівер».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні