Категорія
Новини
Дата

Суд визнав Трампа винним у справі про сексуальні домагання до журналістки. Він має виплатити $5 млн компенсації

Колишнього президента США Дональда Трампа визнали винним у сексуальних домаганнях до журналістки та письменниці Джин Керрол. Таке рішення прийняли присяжні федерального суду Манхеттена 9 травня, повідомив CNN. Тепер Трамп повинен виплатити Керрол $5 млн компенсації.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Присяжні відкинули твердження, що Трамп зґвалтував Керрол, але погодилися, що він вчинив щодо неї «сексуалізовані дії».
  • Колишній президент США має виплатити журналістці компенсацію моральної шкоди у розмірі $2 млн і ще $3 млн за її позовом про наклеп.
  • Своєю чергою Трамп відкинув усі звинувачення і заявив, що оскаржить рішення суду Манхеттена. 
  • «Ми будемо оскаржувати це рішення. Це – ганьба», – сказав Трамп в одному з кількох відео, які він опублікував на своїй соцмережі Truth Social. Він заявив, що не знає, хто така Керролл, і назвав суд «дуже несправедливим».
  • «Я не знаю, хто ця жінка. Цей вирок – ганьба та продовження найбільшого полювання на відьом усіх часів», – заявив Трамп.
  • Вирок у цій справі не має юридичної сили, щоб вплинути на висунення Трампа кандидатом у президенти 2024 року, зазначає CNN.
  • Телеканал наголошує, що це цивільна справа, і під час кампанії 2016 року Трамп також стикався з усіма видами цивільних позовів. Ці питання були вирішені зразу після його обрання і не мали жодного відношення до вимог щодо президентства, викладених у Конституції.

Контекст

Влітку 2019 року в своїй книзі Керрол розповіла, що зустрілася з Трампом в універмазі Bergdorf Goodman у Нью-Йорку в 1996 році. Там між ними почалася дружня бесіда, після чого Трамп запропонував їй приміряти білизну, яку він розглядав як подарунок для іншої жінки. За словами Керрол, Трамп пройшов разом із нею в примірочну, де зґвалтував її. Тоді Трамп відкинув звинувачення. Він заявив, що журналістка все вигадала. Після цього Керрол подала позов про наклеп.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні