Категорія
Новини
Дата

Суд заочно заарештував екснардепа Грановського. Його звинувачують у багатомільйонних схемах на ОПЗ

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екснардепу Олександру Грановському, якого підозрюють в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі. Наразі він перебуває у міжнародному розшуку, повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Слідчий суддя прийняв таке рішення 7 грудня за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП.
  • Народний депутат України VIII скликання підозрюється в організації «злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ «Одеський припортовий завод» (99,5% належать державі) у сумі 93,3 млн грн», йдеться у повідомленні.
  • У САП зазначили, що після затримання обвинуваченого, який перебуває в міжнародному розшуку, і не пізніше ніж через 48 годин з моменту доправлення до суду, суд вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.
Суд заочно заарештував екснардепа Грановського. Його звинувачують у багатомільйонних схемах на ОПЗ /Фото 1

Контекст

21 жовтня НАБУ повідомило про підозру Олександру Грановському, а 15 листопада на сайті НАБУ зявилася інформація, що Грановський оголошений у розшук

Слідство заявляє, що в березні-грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, згідно з якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

Згідно з оформленими угодами, приватна компанія нібито перепродавала за ринковими цінами продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча насправді постачання продукції здійснював безпосередньо Одеський припортовий завод. Як наслідок – ОПЗ недоотримав доходів на суму близько 93,3 млн грн.

Серед підозрюваних – заступник директора та начальник відділу ОПЗ, власник компанії-нерезидента – учасника корупційної схеми, довірена особа народного депутата, а також організатор цієї схеми – на той час народний депутат.

У повідомленні не зазначено імʼя колишнього народного депутата, йдеться про Олександра Грановського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні