Категорія
Новини
Дата

Судовий процес щодо купівлі Twitter зупинено, Маск може закрити угоду до 28 жовтня

Суд штату Делавер у четвер, 6 жовтня, вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні суду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за $44 млрд, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В ухвалі судді вказано, що, якщо Маск, найбагатша людина у світі, не вкладеться у встановлений термін — до 17:00 28 жовтня, вона призначить судовий розгляд на листопад.
  • «Ми з нетерпінням чекаємо на закриття угоди за ціною $54,20 до 28 жовтня», — йдеться у повідомленні Twitter. У більш ранній судовій заяві компанія закликала суддю відхилити пропозицію, назвавши план Маска «запрошенням до подальших витівок та затримок».
  • Маск, виконавчий директор виробника електромобілів Tesla Inc, мав постати перед судом 17 жовтня, і його свідчення у четвер були відкладені за взаємною згодою.
  • Маск сказав у четвер у суді, що банки працюють спільно, щоб профінансувати угоду, але йому потрібно більше часу. Він стверджував, що коротка затримка краща за місяці, які будуть потрібні для суду та апеляції.
  • Корпоративний представник кредитного банку дав свідчення в четвер, що Маск ще не надіслав їм повідомлення про позику.
  • Великі банки, які взяли на себе зобовʼязання профінансувати $12,5 млрд, або близько 28% угоди, можуть зазнати величезних збитків, оскільки швидкий темп підвищення процентних ставок посилив волатильність ринку та послабив апетит до фінансування з використанням позикових коштів.
  • «Все ще існує деяка невизначеність, повʼязана з тим, чи зможе Ілон знайти реальне фінансування для здійснення угоди», — сказав керуючий директор з торгівлі та деривативів Schwab Center Ренді Фредерік.
  • Маск залучив $15,4 млрд, продавши акції Tesla, і розраховує на те, що великі інвестори отримають частину фінансування, що призвело до чуток про те, чи продасть він більше акцій виробника електромобілів для фінансування угоди.
  • «Фінансування зрештою так чи інакше відбуватиметься. На даному етапі це просто питання узгодження умов», — сказав керуючий директор Concenture Wealth Management Роберт Гілліленд.

 Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Цього тижня Маск заявив, що придбає Twitter за ціною $54,20 за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter серед іншого спотворив кількість реальних користувачів на своїй платформі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні