Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск вирішив повернутися до купівлі Twitter за $44 млрд

Американський мільярдер Ілон Маск пропонує повернутися до своєї початкової пропозицію щодо купівлі соцмережі Twitter за $44 млрд, пише Reuters. Про нову пропозицію бізнесмен повідомив керівництво Twitter у листі. У коментарі Bloomberg представник Twitter заявив, що компанія отримала листа від Маска.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Пропозиція про поновлення угоди з’явилася перед розглядом позову корпорації проти бізнесмена, в якому Twitter вимагає завершення процедури купівлі. Засідання у суді Делавера заплановане на 17 жовтня. 
  • «Купівля Twitter – це прискорення для створення X, додатка для всього на світі», – написав Маск у твіттері. 
  • У коментарі Bloomberg представник Twitter заявив, що компанія отримала листа Маска і має намір закрити угоду за узгодженою ціною. 
  • За словами джерела, у юридичної команди Маска виникло відчуття, що справа в суді з приводу зірваної угоди «йде не дуже добре», адже суддя неодноразово виступала на боці Twitter у досудових слуханнях.
  • Якщо Twitter погодиться на пропозицію, то сторони уникнуть судового процесу.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики з фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні