Джейк Салліван, радник президента США з нацбезпеки у адміністрації Джо Байдена /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суверенітет, економіка, стримування Росії. У Байдена розповіли, що вважатимуть перемогою України

Джейк Салліван, радник президента США з нацбезпеки у адміністрації Джо Байдена Фото Getty Images

Україна повинна вийти з війни незалежною, здатною стримувати РФ та мати економіку, що зростає, зокрема, у технологічних галузях. Це і буде перемогою, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван 20 березня на брифінгу у Києві, передає репортер Forbes Ukraine.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • «Я у Білому домі та сьогодні тут казав, що Україна повинна перемогти. Це означає, що Україна з цієї війни повинна вийти суверенною, незалежною, вільною та здатною стримувати майбутню агресію», – сказав Салліван.
  • Також ознаками перемоги будуть сильні демократичні інститути та економіка, яка зростає не лише у традиційних, а й у технологічних галузях, додав він. «Ви впроваджуєте інновації навіть на тлі російських атак. Ось що означатиме перемогу», – додав він.
  • США працюватимуть щодня, щоб це сталося, запевнив Салліван. Критичним є військовий вимір – надання озброєння, щоб українські солдати були ефективними на полі бою. Є також розвідувальна, економічна, дипломатична співпраця та спільна робота над реформами.
  • «Це цілісний підхід, який керується президентом Байденом. Щоб Україна не просто перемогла, а була успішною в довгостроковій перспективі. Це – в національних інтересах та інтересах безпеки США», – додав він.

Контекст:

Конгрес США з жовтня минулого року не може схвалити допомогу Україні на 2024 рік. У лютому Сенат прийняв законопроєкт, який передбачає виділення Україні $61 млрд на військову, економічну та гуманітарну підтримку. Але цей проєкт досі не став законом. Оскільки його не прийняла Палата представників, спікер якої Майк Джонсон не виносить законопроєкт на розгляд.

Конгресмени можуть повернутися до розгляду допомоги Україні за вкрай оптимістичного сценарію цього тижня, якщо швидко ухвалять федеральний бюджет США. За поміркованого сценарію, це може статися вже у квітні, коли конгресмени повернуться після двотижневої перерви.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні