Світовий банк планує погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на $500 млн /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Світовий банк планує цьогоріч виділити $500 млн на підтримку українського бізнесу – Свириденко

Світовий банк планує погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на $500 млн Фото з особистого архіву

Світовий банк разом із Міністерством економіки України працюють над залученням $500 млн на фінансування проєктів підтримки українського бізнесу у 2024 році, повідомляє пресслужба українського відомства.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Команда Мінекономіки зустрілася з місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі. Першай віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що на цей рік Світовий банк планує погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на $500 млн.
  • «Це дуже актуально для нас, адже зараз уряд працює над об’єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності», – наголосила Свириденко.
  • За її словами, уряд має синхронізувати всі напрямки стимулювання бізнесу та більше сфокусуватись на підтримці пріоритетних галузей, які створюють додатковий ВВП, у тому числі підтримці переробної промисловості та бізнесу, який працює на експорт.
  • Під час зустрічі сторони також обговорили збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування «єОселя».
  • Також йшлося про розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, у тому числі для підприємств малого та середнього бізнесу.
  • Окремо обговорили модернізацію програми пільгового кредитування «5-7-9%» та можливості стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.
  • «Ми домовились про залучення експертизи Світового банку для модернізації нашої стратегії відновлення української економіки в майбутньому», – повідомила Свириденко.

Контекст

Світовий банк прогнозує, що економіка України у 2024 році зросте на 3,2%. У 2025-му зростання українського ВВП сягне 6,5%, що є найвищим показником для регіону «Європа й Центральна Азія». Аналітики СБ зазначили, що у Східній Європі темпи зростання ВВП повернулися до позитивної тенденції, зокрема в Україні економіка зросла на 4,8%. 

15 лютого уряд України, група Світового банку, Єврокомісія та ООН оприлюднили результати оновленої «Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення» (RDNA3). Стало відомо, що загальна вартість відбудови та відновлення в Україні на 31 грудня 2023 року становить $486 млрд протягом наступного десятиліття. Рік тому ці потреби оцінювалися у $411 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні