Смартфони Mate 60 від Huawei /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Світовий ринок смартфонів повернувся до зростання після понад дворічного спаду. У чому причина

Смартфони Mate 60 від Huawei Фото Getty Images

У жовтні на світовому ринку смартфонів спостерігалося зростання після більш ніж двох років спаду, пише Reuters із посиланням на дані Counterpoint Research. Цьому сприяло відновлення продажів на ринках, що розвиваються.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Дані показали, що глобальні щомісячні обсяги продажів смартфонів зросли на 5%, внаслідок чого жовтень став першим місяцем із рекордним річним зростанням із червня 2021 року. Таким чином було перервано смугу падіння протягом 27 місяців поспіль.
  • «Після сильного зростання в жовтні ми очікуємо, що ринок зростатиме в річному обчисленні і в четвертому кварталі 2023 року, що поставить ринок на шлях поступового відновлення в найближчі квартали», – заявили в дослідній компанії.
  • Зростання, яке востаннє спостерігалося в червні 2021 року через стримуваний попит, викликаний COVID-19, тепер очолюється ринками, що розвиваються, з постійним відновленням на Близькому Сході і в Африці, поверненням Huawei на ринок Китаю і початком святкового сезону в Індії. 
  • Продаж смартфонів Huawei в Китаї значно зріс у третьому кварталі, збільшившись на 37%, оскільки покупці розкупили телефони серії Mate 60. Ринкова капіталізація Xiaomi збільшилася на $20 млрд з червня. Китайські виробники смартфонів Android завойовують прихильність клієнтів та інвесторів на тлі падіння продажів Apple у країні.
  • У звіті йдеться, що розвинені ринки з відносно вищим насиченням смартфонами відновлюються повільніше, але ще одним фактором зростання вказується запуск серії iPhone 15 від Apple.

Контекст

Глобальні продажі смартфонів протягом останніх двох років перебували у стані стресу через різні проблеми, починаючи з нестачі компонентів, накопичення запасів та подовження циклів заміни, йдеться у звіті Counterpoint.

Торік ппетит споживачів до електроніки послабився на тлі зростання відсоткових ставок, падіння фондового ринку та побоювань рецесії.

Продаж смартфонів у Китаї пережив рекордне падіння у 2022 році, впавши на 13% до найнижчого рівня за десятиліття, оскільки заходи боротьби з COVID та уповільнення економіки підірвали попит споживачів

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні