Категорія
Новини
Дата

Технологічні компанії звільнили понад 200 000 співробітників із початку року

З початку 2023 року глобальні звільнення у сфері високих технологій перевищили 200 000 осіб, пише MarketWatch із посиланням на дані Layoffs.fyi. Минулого року технологічні компанії звільнили загалом 154 336 співробітників.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кількість звільнень у сфері технологій по всьому світу в 2023 році з середини січня зросла майже у вісім разів.
  • Дані показують, що 2023 рік перевершив минулий рік за глобальним звільненням технічних фахівців: з початку року 718 технологічних компаній звільнили 200 039 співробітників. 
  • За даними Layoffs.fyi, минулого року 1024 технологічні компанії звільнили загалом 154 336 співробітників.
  • Безліч технологічних компаній, у тому числі Amazon.com Inc., Palantir Technologies Inc., Twilio Inc., DocuSign Inc., Salesforce Inc., CAP, Zoom Video Communications Inc., eBay Inc., Dell Technologies Inc., PayPal Holdings Inc., International Business Machines Corp. (IBM), Intel, Microsoft, Spotify Technology і материнська компанія Google – Alphabet Inc., оголосили про скорочення робочих місць цьогоріч.

Контекст

Зокрема, китайський технологічний гігант Alibaba Group Holding Ltd. вирішив скоротити 7% персоналу свого хмарного підрозділу, повідомило минулого тижня видання Barronʼs із посиланням на джерело. Пізніше у компанії це спростували.

Материнська компанія Facebook – Meta Platforms Inc. також розпочала останній раунд звільнень. Згідно з повідомленнями LinkedIn, у квітні Meta розпочала другий раунд звільнень, скорочуючи технічні посади. Meta перебуває у розпалі скорочення 21 000 робочих місць у 2023 році в рамках того, що генеральний директор Марк Цукерберг назвав «роком ефективності» для компанії.

Інші відомі технологічні компанії також зменшують витрати. На початку травня LinkedIn оголосила про плани скоротити штат співробітників більш як на 700 осіб. Компанія також позбавляється місцевого додатку для пошуку роботи в Китаї. 

А у березні Electronic Arts Inc оголосила про намір скоротити 6% своєї робочої сили, оскільки видавець відеоігор прагне зменшити витрати. Стрімінгова медіакомпанія Roku Inc. також повідомила, що звільнить 200 співробітників у рамках плану скорочення витрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні