Категорія
Новини
Дата

Alibaba анонсує найм 15 000 співробітників на тлі інформації про масові звільнення у компанії

1 хв читання

Alibaba Group Holding Ltd заявила в четвер, 25 травня, що планує найняти 15 000 людей цього року, спростовуючи чутки, що ширяться у китайських соціальних мережах останніми днями, про те, що компанія планує скоротити 20% своїх співробітників, пише Reuters.

Ключові факти

  • На офіційній сторінці Alibaba у Weibo зазначено, що серед 15 000 осіб понад 3000 будуть випускниками.
  • «Рух талантів – це те, чим займаються всі підприємства. У Alibaba таланти приходять і йдуть, рух – це нормально», – йдеться у повідомленні компанії у Weibo.
  • У вівторок, 23 травня, джерело повідомило, що хмарний підрозділ Alibaba розпочав скорочення, яке торкнеться 7% персоналу, оскільки компанія оптимізує свій бізнес у рамках підготовки до IPO.

Контекст

Лідер онлайн-торгівлі в країні, Alibaba провів історичну реструктуризацію в березні, яка прокладає шлях для дебюту його підрозділів, що займаються хмарними обчисленнями, логістикою та електронною комерцією на публічних ринках.

Генеральний директор Даніель Чжан заявив, що компанія розгляне можливість поступової відмови від контролю за деякими підрозділами і вже ведеться підготовка до первинного публічного розміщення акцій у Гонконгу підрозділу логістики Cainiao Network Technology Co.

Нещодавно повідомлялося, що міжнародний підрозділ групи, яка займається онлайн-покупками, перебував на ранніх стадіях вивчення публічного лістингу в США.

Поряд з іншими технологічними лідерами Китаю Alibaba зробила розробку ШІ своїм пріоритетом, оскільки потік інвестицій та талантів ринув у зростаючий сектор після запуску ChatGPT від OpenAI. Компанія заявила, що розраховує в найближчому майбутньому включити свою великомовну модель Tongyi Qianwen у всі свої продукти та послуги, навіть незважаючи на те, що пекінські регулювальні органи дали зрозуміти, що вимагатимуть перевірки безпеки генеративних сервісів ШІ, перш ніж їх можна буде впровадити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні