Meta планує cкоротити тисячі інженерів та інших технічних працівників – WP /Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Meta планує cкоротити тисячі інженерів та інших технічних працівників – WP

Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Материнська компанія Facebook Meta оголосить подробиці про нові скорочення робочих місць у середу, 19 квітня, пише The Washington Post. Звільнення торкнуться інженерів та інших технічних працівників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У внутрішній службовій записці, отриманій виданням, голова відділу кадрів Meta Лорі Голер написала, що сьогодні компанія почне повідомляти співробітників своїх технічних груп, чиї робочі місця скорочуватимуть. 
  • Meta також готова оголосити про нещодавно реорганізовані команди та управлінські ієрархії.
  • За словами Голер, звільнення торкнуться команд, які працюють над Facebook, WhatsApp, Messenger, Instagram, а також підрозділу віртуальної реальності Reality Labs. Згідно зі службовою запискою, рішення про звільнення ухвалено вищим керівництвом у рамках ширшої реструктуризації.
  • Очікується, що компанія звільнить тисячі висококваліфікованих співробітників, таких як інженери та інший технічний персонал, які допомагають створювати продукти компанії, за словами джерел. 
  • Також очікується, що у середу керівництво розкаже, як їхні підрозділи можуть бути реорганізовані після звільнень. Згідно зі службовою запискою, компанія повідомить співробітників, якщо вони отримають нового менеджера.

Контекст

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив минулого місяця, що компанія оголосить про звільнення та реструктуризацію технічних команд наприкінці квітня, а потім наприкінці травня скоротить допоміжні бізнес-ролі.

Загалом Meta розраховує скоротити близько 10 000 робочих місць і не заповнюватиме 5000 раніше анонсованих вакансій. 

Останні звільнення ґрунтуються на листопадових скороченнях робочої сили, в результаті яких скорочено 11 000 робочих місць, або близько 13% штату Meta, що стало першим масовим звільненням в історії компанії.

Meta стикається з безліччю бізнес-загроз, включаючи конкуренцію за рекламні долари та користувачів із TikTok. Нові правила конфіденційності від Apple підірвали здатність компанії пропонувати таргетовану рекламу. Тим часом деякі цифрові рекламодавці скоротили витрати на тлі зростання інфляції та уповільнення попиту на ринку електронної комерції.

Через ці проблеми Цукерберг заявив, що один із пріоритетів компанії – стати більш економічною та ефективною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні