Категорія
Новини
Дата

LinkedIn скорочує понад 700 робочих місць і закриває додаток для Китаю

Соціальна мережа LinkedIn, що належить Microsoft Corp., скоротить 716 робочих місць через нестійкий попит, а також закриє свою програму для пошуку роботи InCareers, орієнтовану на Китай, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У листі до співробітників генеральний директор LinkedIn Райан Росланський заявив, що рішення про скорочення посад у командах з продажу, операцій та підтримки було спрямоване на оптимізацію операцій компанії.
  • Росланський також повідомив у листі, що зміни приведуть до створення 250 нових робочих місць, і співробітники, які потрапили під скорочення, матимуть право претендувати на ці посади.
  • LinkedIn заявила, що закриває програму для пошуку роботи, яку вона пропонує в Китаї. Китайський додаток під назвою InCareers буде закрито до 9 серпня.
  • «Незважаючи на наш початковий прогрес, InCareers зіткнулася з жорсткою конкуренцією та складним макроекономічним кліматом, що в кінцевому підсумку привело нас до рішення припинити надання послуги», – повідомила компанія.

Контекст

LinkedIn, в якій працює 20 000 співробітників, збільшувала виручку щокварталу протягом останнього року, але вона приєднується до інших великих технологічних компаній, включаючи її материнську компанію, у звільненні співробітників на тлі погіршення глобальних економічних перспектив. Microsoft, яка купила LinkedIn приблизно за $26 млрд у 2016 році, оголосила про скорочення близько 10 000 робочих місць в останні місяці та взяла на себе витрати у розмірі $1,2 млрд, повʼязані зі звільненнями.

LinkedIn заробляє гроші за рахунок продажу реклами, а також стягує плату за передплату з рекрутерів та фахівців з продажу, які використовують мережу для пошуку потенційних клієнтів.

У технологічному секторі основна частина недавніх звільнень припадає на великі компанії, зокрема 27 000 осіб у Amazon.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні