Категорія
Новини
Дата

Tesla підписала першу угоду про постачання екологічного нікелю в США. Що дасть Ілону Маску співпраця з Talon Metals

Американський виробник електромобілів Tesla Inc підписав першу угоду про постачання нікелю з Talon Metals Corp на руднику Тамарак у Міннесоті. Компанія Ілона Маска прагне зробити акумулятори електрокарів екологічнішими і отримати ключове американське джерело металу, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Talon використовує нову технологію для зменшення шкідливих викидів при видобуванні нікелю.
  • Tesla придбає 75 000 тонн нікелю протягом шести років, а Talon також поставить виробнику електромобілів кобальт та залізну руду для своїх акумуляторів. Угода може бути продовжена на термін до 12 місяців.
  • Використовуючи проект Talon у Міннесоті, спільне з Rio Tinto підприємство, яке планується відкрити до 2026 року, Маск зможе забезпечити ключове американське джерело металу для акумуляторних заводів Tesla у Техасі та Неваді.
  • Talon прагне до найвищих стандартів відповідального виробництва, яке повністю контролюється та має найнижчий рівень викидів CO2 у галузі, прокоментував угоду гендиректор Talon Анрі ван Ройєн. За його словами, Talon радий підтримати місію Tesla в прискоренні переходу на відновлювані джерела енергії.

Контекст

Найбільшим у світі виробником нікелю є Індонезія, але місцеві видобувні компанії використовують енергоємні технології для видобутку металу, а також мають суперечливі методи утилізації відходів.

Гендиректор Tesla Ілон Маск у 2020 році просив гірничодобувну промисловість виробляти більше нікелю «екологічно безпечним способом». Він також висміяв виробництво нікелю у США, назвавши його «обʼєктивно дуже слабким».

Нікель необхідний Tesla для нарощування виробництва її нового акумулятора формату 4680. Цей метал сприяє накопиченню енергії в катоді батареї, що збільшує запас ходу електромобіля. Маск раніше заявляв, що Tesla прагне придбати якнайбільше нікелю і що вона надасть гігантський контракт будь-якій компанії, за умови, що нікель видобуватиметься з екологічним способом. Tesla у 2021 році підписала контракти на постачання нікелю з BHP в Австралії та Новій Каледонії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні