Tesla підвищує ціни на автівки у США, Китаї, Японії та Канаді /tesla.com
Категорія
Новини
Дата

Tesla підвищує ціни на автівки у США, Китаї, Японії та Канаді

tesla.com

Виробник електромобілів Tesla Inc. підняв ціни в діапазоні до $290 у Канаді, Китаї, Японії та США, пише Reuters. На початку року компанія знижувала ціни на свої автомобілі. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Tesla вперше підвищує ціну на дві моделі, що найбільше продаються, одночасно на декількох ринках.
  • З січня Tesla перейшла на модель ціноутворення в реальному часі, яка ближча до авіакомпаній або райдшерингу, замість традиційної моделі фіксованих цін в автомобільній промисловості. Раніше Ілон Маск сказав, що компанія готова пожертвувати маржею заради обсягу продажу, але також прагне підняти ціни, де це можливо, щоб відповідати постачанням та обсягу виробництва.
  • У понеділок, 1 травня, сайт Tesla показав, що початкова ціна на базову Model Y і Model 3 у США була підвищена на $250. Це вперше з січня Tesla підвищила ціну на свій найдешевший автомобіль Model 3 у США.
  • Ціни змінилися приблизно на стільки ж і на другому за величиною ринку – в Китаї, а також у Канаді та Японії. У Китаї Tesla підняла ціну на 2000 юанів ($289), у Канаді – на 300 канадських доларів ($222) на Model 3 та Model Y, а у Японії ціни на Model 3 початкового рівня зросли на 37 000 єн ($269).
  • Tesla розвʼязала цінову війну на найбільшому у світі ринку, коли минулого року почала знижувати ціни в Китаї, де вона та інші відомі автовиробники стикаються зі зростаючою конкуренцією з боку вітчизняних брендів електромобілів на чолі з BYD.

Контекст

Зниження середньої ціни на автомобілі Tesla призвело до зниження прибутку виробника електромобілів у першому кварталі на 24%, до $2,5 млрд, пише The Wall Street Journal. Цьогоріч компанія знизила ціни на моделі в США на 14–25%. «Ми дійшли висновку, що прагнення до збільшення обсягів і більшого автопарку – правильний вибір у цьому випадку, на противагу меншому обсягу і вищій маржі», – заявив Маск.

20 квітня акції Tesla Inc. упали через невтішні фінрезультати за перший квартал. За даними Bloombergстатки Ілона Маска впали найбільше з початку року – на $12,6 млрд. Того самого дня ракета Starship від SpaceX вибухнула за чотири хвилини після запуску, а у Twitter видалили колишні сині галочки верифікації.

Вже 21 квітня Tesla Inc. підвищила ціни на свої автівки Model S та Model X у США, пише Bloomberg. Стартова ціна була підвищена на $2500, або приблизно на 2–3%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні