Tesla Model Y і Model 3 у порту Нанганг в Шанхаї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Tesla вчергове знизила ціни на всі моделі електромобілів

1 хв читання

Tesla Model Y і Model 3 у порту Нанганг в Шанхаї Фото Getty Images

Американський виробник електромобілів Tesla вчергове знизив ціни на свої автомобілі, оскільки влада США готується запровадити більш жорсткі правила для отримання податкової знижки на транспортні засоби, пише MarketWatch.

Ключові факти

  • Ціни на обидві версії Tesla Model 3 знизились на $1000 – до $41 990 та $52 990 відповідно. Кросовер Model Y подешевшав на $2000 – до $52 990. 
  • Ціни на обидві версії Model S зменшилися на $5000 – до $84 990 та $104 990 відповідно. Model X теж подешевшала на $5000 – до $94 990, свідчить інформація на сайті компанії.
  • США запроваджують більш жорсткі вимоги до компонентів, які використовуються у батареях для електромобілів. Нові правила набудуть чинності з 18 квітня. У Tesla заявили, що оновлені стандарти зменшать податкову знижку в $7500 на базову задньопривідну Model 3, яка діяла з початку цього року.

Контекст

В 2023 році Tesla знижувала ціни на свої авто вже декілька разів, щоб стимулювати попит. Після першого зниження на початку цього року гендиректор компанії Ілон Маск заявив, що кількість замовлень майже вдвічі перевищує темпи виробництва. Він також наголошував, що готовий пожертвувати прибутками Tesla, щоб продовжувати зростати в умовах росту процентних ставок і можливої ​​рецесії.

На тлі зниження цін у США, Китаї та на інших ринках Tesla у першому кварталі цього року збільшила постачання автомобілів до рекордних 422 875 одиниць, але це лише на 4% більше порівняно з попереднім кварталом. Зокрема, Tesla поставила лише 10 695 Model S і X у першому кварталі, що є найнижчим показником із третього кварталу 2021 року.

Tesla все ще випереджає інших світових автовиробників за обсягами продажів електромобілів, але вона стикається з жорсткішою, ніж будь-коли раніше, конкуренцією з боку китайської BYD, зазначають аналітики BloombergNEF. Вони вважають, що виробник, якого підтримує Berkshire Hathaway Воррена Баффета, цьогоріч побореться за перше місце.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні