Tesla відкликає понад 1,6 млн електромобілів у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням /tesla.com
Категорія
Новини
Дата

Tesla відкликає понад 1,6 млн електромобілів у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням

tesla.com

Американський автовиробник Tesla відкликає понад 1,6 млн електромобілів у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням, пише Reuters із посиланням на заяву Держуправління ринкового регулювання країни. Йдеться про моделі S, X, 3 та Y.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відкликання автівок на другому за величиною ринку Tesla відбулося після ще двох у США в грудні.
  • Відкликання буде здійснено за допомогою віддаленого оновлення ПЗ і торкнеться авто 2014–2023 років випуску, зокрема, Model 3 та Model Y китайського виробництва, а також імпортних Model S і Model X.
  • За даними регулятора, Tesla може віддалено модернізувати автомобілі для усунення проблем. Відповідно до китайських правил цей крок класифікується як відкликання продукції.
  • Рішення ухвалили, щоб уникнути неправильного використання функції автоматичного кермового управління та знизити ризик зіткнень, повідомив регулятор.
  • Окремо буде оновлено програмне забезпечення для 7538 автомобілів моделей S і X, щоб розв’язати проблему дверей, які можуть розблокуватися при аваріях.

Контекст

У США Tesla почала відкликати понад 2 млн автомобілів для встановлення нових заходів безпеки у своїй удосконаленій системі допомоги водієві «Автопілот» через проблеми безпеки. Технологія автопілота могла стати причиною кількох гучних аварій, які змусили регулювальні органи втрутитися. 16 лютого цього року NHTSA змусила Tesla відкликати 362 000 своїх автомобілів через побоювання, що її програмне забезпечення FSD може призвести до аварій на дорогах. 

Тоді ж акціонери Tesla подали до суду на компанію через ймовірну помилковість заяв про можливості автопілота, які, на їхню думку, завдали шкоди акціонерній вартості Tesla. Позивачі стверджували, що Tesla чотири роки приховувала, що її автопілот може спричинити серйозний ризик аварій і травм.

Автовиробник також відкликав трохи більше 120 000 автомобілів Model S та Model X у США через ризик розблокування та відкриття дверей під час аварії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні