Категорія
Новини
Дата

Tesla витратить $500 млн на розширення мережі зарядних станцій

Tesla витратить понад $500 млн на розширення власної мережі швидкої зарядки електромобілів, заявив генеральний директор компанії Ілон Маск за кілька днів після раптового звільнення співробітників, які керували цим напрямом, пише Reuters.

Ключові факти

  • Tesla Inc. інвестує понад $500 млн у розширення мережі станцій швидкого заряджання електромобілів цього року, заявив Маск.
  • Tesla встановить «тисячі нових зарядних станцій», написав Маск у соцмережі X.
  • Після звільнень минулого тижня Маск заявив, що Tesla планує розширити мережу Supercharger, але повільнішими темпами.
  • Адміністрація президента США Джо Байдена виділила штатам $5 млрд протягом пʼяти років на будівництво 500 000 зарядних станцій для електромобілів у рамках Національної програми інфраструктури електромобілів, і Tesla досі була одним із найбільших отримувачів цих федеральних коштів.

Контекст

Напередодні генеральний директор Tesla Маск звільнив двох топменеджерів компанії та планує звільнити ще сотні співробітників, розчарований падінням продажів та темпами скорочення робочих місць. Зокрема, він звільнив старшого директора підрозділу Supercharger Ребекку Тінуччі і Деніела Хо, керівника програми нових автомобілів.

Маск мав звільнити всіх, хто працює на Тінуччі та Хо, зокрема близько 500 співробітників, які працюють у групі Supercharger. Хо приєднався до Tesla в 2013 році і був менеджером програми з розробки моделей S, 3 і Y, перш ніж був призначений відповідальним за нові автомобілі, а Тінуччі приєдналася до компанії в 2018-му як старша менеджерка з продуктів.

Два інших топменеджери – колишній виконавчий директор Рохан Патель і керівник розробки акумуляторів Дрю Багліно – оголосили про свій вихід з компанії на початку квітня, коли Tesla також наказала звільнити понад 10% своєї робочої сили.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні