Категорія
Новини
Дата

Тестування бронювання в «Дії» заплановане на початок липня – Федоров

1 хв читання

Тестування сервісу електронного бронювання від мобілізації на порталі «Дія» розпочнеться на початку липня. Про це 27 червня в ефірі національного телемарафону розповів віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Деталі

  • Електронне бронювання на порталі «Дія» зараз у розробці, зазначив Федоров. За його словами, тестування планується розпочати вже на початку липня. 
  • Спершу сервіс буде доступний для підприємств, які є критично важливими для економіки країни, додав віцепремʼєр.

Контекст

На початку червня уряд підтримав постанову щодо запровадження електронного бронювання від мобілізації в застосунку «Дія». Якщо бізнес чи державний орган має право на бронювання, керівник через портал «Дія» може подати списки працівників та засвідчити електронним підписом заяву.

Далі «Дія» автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в базі «Оберіг». Весь процес триватиме не більше години.

Європейська Бізнес Асоціація проаналізувала найчастіші запити бізнес-спільноти з питань бронювання і звернулася до Верховної Ради та уряду України з проханням розв’язати пʼять ключових проблем, серед яких еБронювання. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні