Категорія
Новини
Дата

The Bank of New York Mellon закриває бізнес в РФ та призупиняє купівлю російських цінних паперів

The Bank of New York Mellon відмовився від бізнес-проєкту в РФ та призупинив купівлю російських цінних паперів, йдеться у заяві банку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • BNY Mellon призупиняє купівлю російських цінних паперів з управління інвестиціями, а також новий бізнес-проєкт у РФ.
  • Запроваджені санкції призведуть до одноразового скорочення доходу приблизно на $100 млн у першому кварталі 2022 року, прогнозує BNY Mellon. 
  • Банк пожертвував $1 млн на гуманітарну допомогу, а також вживає заходів для підтримки співробітників.

Контекст

Раніше Goldman Sachs заявив, що згортає свою діяльність в РФ. У процесі виходу банк торгуватиме корпоративними бондами, прив’язаними до країни, але не робитиме ставки щодо їхніх котирувань.

Про свій вихід з Росії заявили десятки компаній, але поки що серед них обмаль міжнародних банків. Низка найбільших серед представлених у Росії міжнародних банківських груп у відповідь на запит Forbes також заявили про скорочення присутності на цьому ринку. Групи ING, Credit Agricole, Commerzbank, BNP Paribas, SEB, Intesa Sanpaolo зупинили фінансування нових проєктів на користь російських компаній, але продовжують обслуговувати міжнародних клієнтів у Росії. Forbes зʼясував, чому так сталося.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні