Категорія
Новини
Дата

TikTok планує відкрити два дата-центри у Європі через проблеми з безпекою даних

Китайська соціальна мережа TikTok планує відкрити ще два дата-центри в Європі, пише Reuters. Цей крок може знизити побоювання щодо безпеки даних користувачів та послабити регулюючий тиск на компанію.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • TikTok прагнув запевнити уряди та регулюючі органи в тому, що особисті дані користувачів не можуть бути доступні, а його контентом не може маніпулювати Комуністична партія Китаю або будь-хто, хто перебуває під впливом Пекіну.
  • Додаток для обміну короткими відео, що належить китайській ByteDance, націлений на розширення сховища даних у Європі, повідомив у своєму блозі генеральний менеджер TikTok з операцій в Європі Річ Уотерворт.
  • «Ми знаходимося на стадії завершення плану другого центру обробки даних в Ірландії зі стороннім постачальником послуг на додаток до сайту, про який було оголошено минулого року», – сказав він.
  • За його словами, компанія також веде переговори щодо створення третього центру обробки даних у Європі. Дані європейських користувачів TikTok почнуть переноситися цього року.
  • Компанія також повідомила про 125 млн активних користувачів на місяць у ЄС у період із серпня 2022 року до січня 2023 року, що призвело до суворіших правил ЄС щодо онлайн-контенту, відомого як Закон про цифрові послуги (DSA).

Контекст

DSA позначає компанії з більш ніж 45 млн користувачів як дуже великі онлайн-платформи і вимагає від них управління ризиками, зовнішнього та незалежного аудиту, обміну даними з владою та дослідниками і прийняття кодексу поведінки. Європейська комісія надала онлайн-платформам і пошуковим системам до 17 лютого можливість публікувати дані про активних користувачів за місяць. У великих онлайн-платформ є чотири місяці на дотримання правил, інакше вони ризикують бути оштрафованими.

Twitter заявив, що має 100,9 млн середньомісячних користувачів в ЄС, виходячи з оцінки за останні 45 днів. Середньомісячна кількість зареєстрованих користувачів становила 278,6 млн у Google Maps, 274,6 млн у Google Play, 332 млн у Google Search, 74,9 млн у Shopping та 401,7 млн у YouTube. Раніше Meta Platform повідомила, що за останні шість місяців 2022 року вона мала 255 млн активних користувачів на місяць у Facebook в ЄС і близько 250 млн активних користувачів на місяць в Instagram.

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями. Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії або які перебувають під їх впливом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні