Фото: пресслужба Group DF
Категорія
Новини
Дата

Титановий комбінат Group DF скоротив видобування ільменітової руди та концентрату на 80% у 2023 році

Фото: пресслужба Group DF

У 2023 році Межиріченський ГЗК, який входить до титанового бізнесу Group DF, видобув 307 000 куб. м ільменітової руди, що на 82,9% менше, порівняно з 2022 роком. Також ГЗК скоротив виробництво ільменітового концентрату на 78,7%, до 22 100 т, йдеться у пресрелізі групи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Істотне падіння обсягів виробництва пов’язане з 10-місячним простоєм підприємства через рішення Державної служби геології та надр про зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами. Воно стосувалося всіх ГЗК, що входять до титанового бізнесу Group DF («Межиріченський ГЗК», «Валки-Ільменіт», «Мотронівський ГЗК»).
  • «Весь титановий бізнес Group DF пережив драматичний рік… За час вимушеної зупинки, обсяги виробництва та продажі суттєво впали, що призвело до скорочення фонду оплати праці приблизно на 40% та переведення людей у «простій», – повідомив директор Межиріченського ГЗК Дмитро Голік.
  • Робота Межиріченського ГЗК відновилася у листопаді 2023 року після рішення суду. Держгеонадра повернуло ГЗК ліцензію на видобуток титанової руди 7 листопада.
  • За словами Голіка, судові розгляди продовжуються і якщо суд третьої інстанції (Верховний суд України) буде програно, компанія знову буде змушена зупинити підприємство, що призведе до звільнення сотень працівників.

Контекст

Напрямок видобутку титанового бізнесу Group DF включає два діючі ГЗК (Межиріченський ГЗК і «Валки-Ільменіт») і два споруджувані ГЗК – Стремигородський ГЗК (Житомирська область) і Мотронівський ГЗК (Дніпропетровська область).

Максимальна проєктна потужність Межиріченського ГЗК становить 180 000 т ільменітового концентрату на рік, а «Валки-Ільменіт» – 65 000 т.

У 2022 році підприємства титанового бізнесу Group DF видобули ільменітової руди 1,8 млн куб. м (-36,8%) та виробили 103 600 т ільменітового концентрату (-27%).

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в низці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF інвестує в газорозподільну, хімічну, титанову й портову галузі. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ. На травень 2023-го Forbes знизив оцінку статків Фірташа у 2,3 раза, до $180 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні