Категорія
Новини
Дата

«Це неприйнятно. Поліція має запобігати, а не діяти постфактум». Посол Польщі про розсипане українське зерно

Випадки, коли польські протестувальники розсипають українське зерно, є неприйнятними. А польська поліція мала б запобігати таким випадкам, прокоментував дії польських фермерів в інтерв’ю Forbes Ukraine посол Польщі в Україні Ярослав Гузи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • Окремо слід розглядати випадок усередині Польщі, вважає посол. «Це була дуже організована акція зі зніманням з дронів, а не спонтанна дія», – каже Гузи. Поблизу кордону були менш масштабні інциденти.
  • «Прикро, що відбулися неприйнятні дії. Поляки й українці однаково ставляться до хліба та зерна. Впевнений, якщо запитати протестувальників, більшість погодиться з тим, що це неприйнятно», – каже посол. Але є радикальні групи, які вдавались до таких дій, вважає він.
  • Польська поліція проводить слідство у всіх справах про псування українського майна, переконує Гузи. Посольство запитувало поліцію про те, які дії були вжиті. Поліція шукає відповідальних. «Якщо знайдуть, то покарають», – впевнений посол. 
  • «Поліція повинна запобігати таким діям, а не шукати постфактум», – додав він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі кризи читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Наприкінці лютого протестувальники декілька разів виспали українське зерно. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков називав це політичною провокацією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні