Категорія
Новини
Дата

Цукерберг анонсував канали в Instagram, а згодом – у Messenger і Facebook

В Instagram зʼявиться можливість створення каналів мовлення як інструменту обміну повідомленнями зі спільнотою, повідомляє соцмережа. Наразі Instagram тестує канали мовлення з кількома авторами із США і планує розширюватися в найближчі місяці. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Очільник Meta Марк Цукерберг анонсував канали мовлення в Instagram за допомогою власного «метаканалу».
Цукерберг анонсував канали в Instagram, а згодом – у Messenger і Facebook /Фото 1

Скріншот: Instagram

Цукерберг анонсував канали в Instagram, а згодом – у Messenger і Facebook /Фото 2

Скріншот: Instagram

Цукерберг анонсував канали в Instagram, а згодом – у Messenger і Facebook /Фото 3

Скріншот: Instagram

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Творці каналів можуть використовувати їх, щоб допомогти підписникам залишатися в курсі останніх оновлень, використовуючи текст, фото, відео, голосові нотатки та опитування. Підписники можуть реагувати на контент і брати участь в опитуваннях. 
  • Із сьогоднішнього дня Instagram тестує нову функцію чату з кількома авторами із США і скоро почне розгортати її для більшої кількості авторів.
  • Найближчими місяцями до Instagram будуть додані додаткові функції, такі як можливість запросити іншого автора на канал, щоб обговорити майбутні спільні роботи, збирати питання за допомогою підказок та багато інших.
  • Також заплановане тестування каналів у Messenger і Facebook у найближчі місяці.

Контекст

Акції Meta Platforms нещодавно зросли більш ніж на 20% завдяки доходу за четвертий квартал, який перевершив очікування. У четвертому кварталі чистий прибуток компанії становив $4,65 млрд, або $1,76 у розрахунку на акцію, проти $10,29 млрд, або $3,67 на акцію, роком раніше. Дохід знизився на 4,5% і становив $32,17 млрд. Аналітики, опитані FactSet, у середньому оцінювали прибуток компанії на рівні $2,26 на акцію при доході $31,55 млрд.

У першому кварталі 2023 року Meta планує отримати виручку в діапазоні $26–28,5 млрд, середні очікування експертів становлять $27,2 млрд.

Meta відновлюється після найгіршого року для своїх акцій в історії. Компанія зіткнулася зі зменшенням попиту з боку рекламодавців через слабкість глобальної економіки, а також зміну правил конфіденційності на iPhone від Apple Inc., через що Meta стало важче пропонувати цільову рекламу. 

Компанія також звільнила 11 000 працівників, або 13% робочої сили, у листопаді під час першого в історії масштабного скорочення.

2 лютого cтатки Марка Цукерберга підскочили на $12,5 млрд, що стало найбільшим одноденним приростом його статку після того, як він пообіцяв, що 2023-й стане «роком ефективності» для його компанії Meta Platforms Inc.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні