Категорія
Новини
Дата

Туреччина збирається прийняти міжнародну зустріч радників із нацбезпеки для обговорення миру в Україні – Bloomberg

Туреччина планує в цьому місяці провести зустріч радників із національної безпеки союзних їй країн, які працюють над підготовкою мирного саміту, який Україна розраховує провести до кінця року, пише Bloomberg із посиланням на джерела. У червні така зустріч відбулася в Данії, у серпні – в Саудівській Аравії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що в заході візьмуть участь радники з національної безпеки різних країн, зокрема представник Білого дому США Джейк Салліван. 
  • За даними видання, Росію не запросили. Серед учасників хотіли би бачити Китай, але поки що невідомо, чи відвідає захід представник Пекіну.
  • На порядку денному – мирний план Володимира Зеленського та зусилля президента України провести глобальний мирний саміт цього року. План Зеленського з 10 пунктів передбачає, зокрема, повне виведення російських військ, відновлення територіальної цілісності України, звільнення всіх полонених. Також він охоплює такі теми, як забезпечення продовольчої та ядерної безпеки. 

Контекст

Перша зустріч радників із питань національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств різних країн пройшла в Данії в червні, друга – в Саудівській Аравії в серпні. Голова офісу президента України Андрій Єрмак після зустрічі в Копенгагені заявляв, що всі учасники зійшлися на думці, що такий формат є успішним і має бути продовженим.

Росія виключала переговори на основі українського плану та називала його таким, що неможливо реалізувати, але в Кремлі обіцяли стежити за їхніми результатами.

На початку вересня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після зустрічі з Путіним заявив, що не бачить «на горизонті перспектив досягнення миру». Турецький лідер додав, що продовжуватиме дипломатичні зусилля.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні