Категорія
Новини
Дата

У Босфорі сів на мілину суховантаж з України. Канал закрили для проходження суден (фото)

Вантажне судно, що слідувало з України, сіло на мілину у протоці Босфор, повідомив турецький телеканал Habertürk із посиланням на Головне управління берегової охорони Туреччини. Наразі протока закрита для проходження суден.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Турецька влада направила на місце інциденту вісім суден для проведення рятувальної операції. «Наші вісім катерів були оперативно направлені на місце події», – повідомили у відомстві.
  • Вантажне судно опинилося на мілині в районі населеного пункту Умурʼєрі. Воно перевозило 13 000 т гороху до турецького середземноморського порту Мерсин. За попередніми даними, інцидент стався через відмову керма.
Українське судно сіло на мілину в протоці Босфор

Фото: Habertürk

Контекст

Босфор і Дарданелли разом із Мармуровим морем зʼєднують Чорне море із Середземним. Це єдиний шлях із Чорного моря до океану. Обидва береги проток контролює Туреччина. Рух суден по протоці час від часу перекривають через суховантажі, що сідають на мілину.

У вересні 2022 року вантажне судно, яке перевозило понад 3000 т кукурудзи з України, було відбуксирувано на якірну стоянку у Стамбулі після того, як сіло на мілину на виході з Босфору.

9 січня вантажне судно MV Glory, яке перевозило кукурудзу з України до Китаю, сіло на мілину в Суецькому каналі поблизу єгипетського міста Аль-Кантара. Згодом його відбуксирували і рух каналом було відновлено.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні