Категорія
Новини
Дата

Судно з українською кукурудзою сіло на мілину в Босфорі. Його довелося відбуксирувати в порт

Вантажне судно, яке перевозило понад 3000 т кукурудзи з України, було відбуксировано на якірну стоянку у Стамбулі після того, як воно сіло на мілину на виході з Босфору, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Турецька державна телекомпанія TRT Haber повідомила, що рух у протоці Босфор уже відновлено. Раніше він зупинився через те, що на мілину сіло 173-метрове судно Lady Zehma через відмову керма.
  • Судноплавне агентство Tribeca повідомило, що буксирування та рятування судна Lady Zehma почалося вчора ввечері і згодом воно кинуло якір у районі якірної стоянки Південного Босфору.
  • За даними офісу губернатора Стамбула, внаслідок інциденту ніхто не постраждав. За словами свідка та даними Refinitiv Eikon, під час посадки на мілину ніс корабля був приблизно за 150 м від берега у жвавому районі Бебек.
  • Спільний координаційний центр у Стамбулі повідомив, що судно «сіло на мілину під час виходу з протоки» і турецька сторона провела екстрену операцію.
  • Цього тижня судно Lady Zehma вирушило з українського порту Чорноморськ до Равенни (Італія) з 3000 т кукурудзи.
  • Станом на середу з України в рамках «зернового коридору» було експортовано близько 1,55 млн т зерна та інших продуктів харчування, зазначає агентство.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний уперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні