Категорія
Новини
Дата

Судно з українською кукурудзою сіло на мілину в Босфорі. Його довелося відбуксирувати в порт

1 хв читання

Вантажне судно, яке перевозило понад 3000 т кукурудзи з України, було відбуксировано на якірну стоянку у Стамбулі після того, як воно сіло на мілину на виході з Босфору, пише Reuters.

Ключові факти

  • Турецька державна телекомпанія TRT Haber повідомила, що рух у протоці Босфор уже відновлено. Раніше він зупинився через те, що на мілину сіло 173-метрове судно Lady Zehma через відмову керма.
  • Судноплавне агентство Tribeca повідомило, що буксирування та рятування судна Lady Zehma почалося вчора ввечері і згодом воно кинуло якір у районі якірної стоянки Південного Босфору.
  • За даними офісу губернатора Стамбула, внаслідок інциденту ніхто не постраждав. За словами свідка та даними Refinitiv Eikon, під час посадки на мілину ніс корабля був приблизно за 150 м від берега у жвавому районі Бебек.
  • Спільний координаційний центр у Стамбулі повідомив, що судно «сіло на мілину під час виходу з протоки» і турецька сторона провела екстрену операцію.
  • Цього тижня судно Lady Zehma вирушило з українського порту Чорноморськ до Равенни (Італія) з 3000 т кукурудзи.
  • Станом на середу з України в рамках «зернового коридору» було експортовано близько 1,55 млн т зерна та інших продуктів харчування, зазначає агентство.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний уперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні