Категорія
Новини
Дата

На порталі «Дія» можна буде отримати кваліфікаційні документи для моряків

На порталі «Дія» найближчим часом буде доступна нова послуга, яка дозволить морякам отримувати кваліфікаційні документи, йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри. Вже можна долучитися до бета-тесту.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Це перший сервіс у сфері, який усуне корупцію і повністю змінить підхід до комунікації між моряками та Адміністрацією судноплавства», – йдеться у повідомленні Мінцифри.
  • Як зазначається, морякам не доведеться відвідувати держоргани чи вимушено звертатися до приватних компаній, щоб отримати кваліфікаційний документ. Цифровізація сфери дасть змогу подолати корупцію і збільшити надходження до держбюджету, вважають в Мінцифри.

На порталі «Дія» можна буде подати заяву про отримання: 

  1. Професійного диплома (Certificate of Competency) та підтвердження до нього (Endorsement);
  2. Сертифікатів компетентності;
  3. Підтвердження до сертифікатів компетентності;
  4. Свідоцтв фахівця про спеціальну підготовку.
  • Мінцифри анонсувало запуск бета-тест послуги. Взяти участь у тестуванні зможуть: випускники морських ЗВО; моряки-капітани чи особи командного складу морських суден і суден змішаного плавання, які мають відповідну освіту, звання та кваліфікацію.
  • Електронні послуги для моряків на порталі «Дія» реалізуються Мінвідновлення та Адміністрацією судноплавства, в співпраці з Мінцифрою за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Контекст

Отримання кваліфікаційних документів для моряків – перша послуга масштабної цифрової трансформації сфери судноплавства, зазначають в Мінцифри. 

Раніше реєстр з документами моряків перебував у приватних руках, що зумовлювало ризик корупції. Складання іспиту чи отримання документів про кваліфікацію часто супроводжувалися корупційними схемами від приватних компаній. За даними Мінцифри, рівень корупції у сфері становив до $150 млн на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні