Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилася карта з Пунктами незламності. У яких областях вона доступна

У застосунку «Дія» стала доступною карта з розташуванням Пунктів незламності, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Українці зможуть знайти найближче місце, де можна зарядити гаджети чи зателефонувати рідним. Проте, в низці областей карта не працюватиме з міркувань безпеки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Щоб переглянути карту, необхідно у «Дії» зайти в розділ «Послуги», обрати «Пункти незламності», вказати свою область і завантажити карту. 
  • Після цього вона доступна для використання офлайн.
  • «Застосунок покаже всі Пункти незламності в радіусі 1,5 км. Також ви зможете обрати важливі для вас умови: пандус, інтернет, мобільний зв’язок, генератор тощо», – сказано у повідомленні.
  • До необхідного пункту карта прокладе найкоротший маршрут.
  • Наразі з міркувань безпеки карта недоступна в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській областях та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Миколаївській.

Контекст

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, Україна входить у цю зиму відновленою та готовою до атак і терору, такого, як був минулої зими. Про це він заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО, проведено ремонтну кампанію, захист енергооб’єктів, здійснюється робота з міжнародними партнерами та є достатня кількість енергоресурсів, у Росії стало менше ракет.

НБУ очікує, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. Про це під час публічного інтерв’ю на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, що передбачає організацію захисту та забезпечення безпеки функціонування обʼєктів критичної інфраструктури й енергетики в умовах війни. Відповідний указ №695/2023 президент підписав 17 жовтня. Згідно з ним, РНБО доручила уряду забезпечити у десятиденний строк виконання робіт з інженерного та фізичного захисту (зокрема щодо протидронового захисту, систем оповіщення, укриттів для персоналу, розміщення запасних пунктів управління у захищених місцях) обʼєктів критичної інфраструктури.

Також необхідно забезпечити збільшення кількості та посилення обороноздатності вогневих груп зі складу ЗСУ та Нацгвардії, які здійснюють протиповітряне прикриття, охорону і оборону обʼєктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні