Категорія
Новини
Дата

Лише 37% абонентів в Україні мають стійкий до блекаутів інтернет, у Києві – критична ситуація – Мінцифри

Підключення до мереж на базі PON, які стійкі до тривалих знеструмлень, мають лише 37% абонентів фіксованих мереж інтернету. Про це сказав в інтервʼю Liga.Tech директор Департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик. За його словами, це середній показник по Україні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Київській, Рівненській, Тернопільській областях, а також у Львові цей показник становить близько 60%, а у Києві – 9%, це критична ситуація, зазначив Мацик. Він уточнив, що це повʼязано з насиченням старими технологіями у столиці, які не підтримують PON.
  • За словами Мацика, Мінцифри активно спілкується з київськими операторами з проханням активніше розвивати мережі. Деякі вже планують оновлення й активно приймають заявки на підключення нових мереж, наголосив він.

Контекст

За рішенням РНБО, яке ввів у дію президент Володимир Зеленський, у разі масових відключень оператори зобовʼязані забезпечити безперебійний зв’язок та живлення критичної інфраструктури щонайменше протягом трьох днів. 

На початку червня Мінцифри повідомило, що за підтримки Nokia запускає пілотний проєкт із модернізації інтернет-мереж в Україні. У межах проєкту планується оновити телеком-обладнання та перейти на енергонезалежні інтернет-мережі. Як пояснювали в міністерстві, вони більш захищені та стійкі до обстрілів і знеструмлень.

В Україні знову зростає попит на стійкий до блекаутів домашній інтернет, заявила в інтерв’ю Forbes CEO Vodafone Ольга Устинова. Під час минулорічних російських обстрілів енергетичної інфраструктури попит на стійкий до відключень електрики інтернет із технологією GPON у провайдера Vega зріс у 5–10 разів. За першу половину 2023-го провайдер на 25% перевищив найамбітніші плани. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні