Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилася нова облігація «Євпаторія»

У застосунку «Дія» стали доступні облігації під назвою «Євпаторія», повідомляє Міністерство фінансів. Середня ставка дохідності на первинних аукціонах за цими облігаціями встановлена на рівні 18,31%, а погашення за ними відбудеться 18 червня 2025 року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Також у «Дії» є можливість реінвестувати отримані від погашених військових облігацій кошти в нові облігації «Євпаторія».
  • За даними Мінфіну, на сьогодні майже 2 млн облігацій придбано саме через застосунок «Дія». Вкладники вже інвестують свої кошти в деокупацію Донецька, Луганська, Маріуполя, Херсона, Нової Каховки, Енергодара, Бердянська, Севастополя, Мелітополя, а також АР Крим, а відтепер – Євпаторії.
  • У 2023 році завдяки військовим облігаціям до державного бюджету Мінфін залучив на суму понад 165 млрд грн.

Контекст

Після початку великої війни Мінфін розпочав випуск військових облігацій. З жовтня 2022 року військові облігації можна придбати через «Дію». Вартість облігації – від 900 грн, обмежень на кількість немає. 

Облігації в «Дії» мають назви українських міст – Ялта, Севастополь, Донецьк, Маріуполь, Мелітополь, Енергодар, Луганськ, Горлівка, Бердянськ, які наразі тимчасово окуповані Росією.

За даними Мінцифри на кінець травня, користувачі «Дії» придбали облігацій на понад 1 млрд грн і вже отримали 6,6 млн грн виплат. Ще мільйони гривень українці одержать після закінчення терміну вкладу. Найпопулярнішою облігацією серед українців є Донецьк, яку купили 220 000 разів. На початку червня у «Дії» зʼявилася облігація – «Сімферополь» з відсотковою ставкою 19,5%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні