У ДТЕК готують нові графіки відключень електроенергії, вони будуть триваліші /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У ДТЕК готують нові графіки відключень електроенергії, вони будуть триваліші

Shutterstock

У ДТЕК працюють над новими графіками відключення киян від світла – вони будуть тривалішими, ніж досі. Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, після чергової атаки РФ є потреба переробити графіки відключень, бо потрібно обмежувати більший обсяг споживачів на більший обсяг потужності.
  • «За день-два ми зможемо показати графіки, вони не будуть приємними. Одразу попереджаю, тому що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена. Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше, ніж 4 години, – до 6 годин будуть обмеження», – сказав Сахарук.
  • Він зазначив, що ДТЕК намагатимуться робити так, щоб частіше відбувалася ротація.
  • «Тобто, можливо, частіше вимикалися на добу, але на менший період часу. З цим є також певні технічні складності, тому що в Києві десятки тисяч будинків, і їх вимкнути і включити назад теж велика робота», – розповів він.
  • Сахарук пояснив, що багато будинків бригади вимикають не через пульти управління, а вручну.
  • Він також пояснив, чому не в усіх будинках вимикають світло. За його словами, є будинки, в яких розташовані обʼєкти критичної інфраструктури, тож відключати їх від електроенергії не можна.
  • «Вони вмонтовані просто в будинок… Наприклад, звʼязок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури – водопостачання, теплопостачання. Всі будинки вимкнути неможливо, тому що буде гірше: не буде звʼязку, води, тепла, не буде працювати телебачення. Але зменшити кількість будинків, які залишаються недоторканними, ми намагаємося», – зазначив Сахарук.

Контекст

Вночі 27 жовтня російські окупанти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру, повідомили в НЕК «Укренерго». Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. За даними компанії YASNO, дефіцит електроенергії в Києві може складати 30%.

28 жовтня за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Київській області тривають екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК Київські регіональні електромережі. Раніше повідомлялося, що компанія скасувала обмеження.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні